Home            :: MỤC LỤC ::

MỤC ĐÍCH NHÓM CHỦ TRƯƠNG

 LỊCH SỬ MẸ MỄ DU
 THÔNG ĐIỆP HÀNG THÁNG
TIN TỨC-THÔNG BÁO
 MỤC HỎI ĐÁP
 BÀI HÁT MẸ MỄ DU
 HỒI KÝ HÀNH HƯƠNG
 BÀI VIẾT CHIA SẺ
 ĐỌC SÁCH VỀ MẸ MỄ DU
 SỨ ĐIỆP MẸ MARIA
 HÌNH ẢNH MẸ VÀ THÁNH ĐỊA

 TRANG LIÊN KẾT MẸ MỄ DU

 TRANG LIÊN KẾT MẸ MARIA
 LIÊN LẠC
 GÓP Ý
 
 
 
 
 
 
Số lần truy cập

    

Bài Viết Chia Sẻ

15. Cha Benny, một thanh niên hoang đàng thành một linh mục dạo đức (trích ra từ memaria.org)

(*memedu@dk đã đọc được bài nầy trong www.memaria.org. Nhận thấy đây là một trong những bài viết chia sẻ hay về một thanh niên hoang đàng đã được ơn trở thành một linh mục. Hơn nữa cha Benny là một vị linh mục, là một cha xứ tại Đan Mạch mà memedu@dk đã có dịp tiếp xúc nhiều lần tại Đan Mạch cũng như tại làng Mễ Du năm 2006. memedu@dk xin đăng dưới đây một bài báo bằng tiếng Đan viết lại cuộc phỏng vấn với cha Benny và bài viết của chị Kim Hà bằng tiếng Việt)

Đôi lời về Cha Benny: Cha Benny tên Benny Blumensaat sinh ngày 25 tháng 08 năm 1953. Chịu chức linh mục ngày 04 tháng 09 năm 1993 và được Đức Giám Mục địa phận bổ nhiệm làm cha xứ địa phận Esbjerg (*một trong những giáo xứ lớn vương quốc Đan Mạch). Từ ngày làm cha xứ địa phận cha Benny tổ chức rước kiệu Mẹ Maria trên đường phố hàng năm, tổ chức đi hành hương Mẹ Mễ Du hàng năm, ngoài ra cha còn tổ chức chầu Thánh Thể mổi ngày như nhà thờ Mễ Du. Số giáo dân giáo xứ Esbjerg càng ngày càng gia tăng.
Dưới đây là một bài báo viết bằng tiếng Đan Mạch viết về cha Benny:
En karismatisk katolik i Esbjerg
Benny Blumensaat oplevede som ung kriminel og stofmisbruger en dramatisk omvendelse. Nu bruger han al sin tid som præst i den katolske kirke i Esbjerg.
Af Henri Nissen

Benny Blumensaat var ellers vokset op i et katolsk hjem i Thrige udenfor Århus, men gled ud i en masse skidt...
Benny blumensaat var som ung ude i stofmisbrug, men på den lukkede afdeling i Riiskov mødte han en levende kristen - og blev selv præst

- Jeg levede et liv i kriminalitet med druk og stoffer. Det endte med, at jeg kom på den lukkede afdeling på Riisskov.
Men Gud havde åbenbart andre planer med det bortkomne får. På det psykiatriske hospital i Riisskov fik Benny besøg af en karismatisk katolsk præst fra USA, Paul Marx. Han lagde hænderne på den unge stofmisbruger, og bad for ham.
- Jeg oplevede det som en fred, der ikke kom fra mig selv, men som kom ovenfra. Som om himlen sænkede sig over mig. Og jeg følte en indre stemme sige: „Benny, følg mig!“ Så vidste jeg, at det var enten eller. Jeg læste bogen om Nicky Cruz og bogen „Sig altid tak“ - og de hjalp mig til at tage imod nådegaverne.
Og så gik jeg i gang med at uddanne mig til præst.
1. Uddannet i London

Benny Blumensaat blev uddannet til præst i London, hvor 10 pct. af befolkningen er katolsk, og hvor han tilbragte 7 ”bragende gode år”. Han kom via den karismatiske bevægelse, som var stærk i London, også i kontakt med kristne fra andre kirker.
I den katolske kirke søger præsterne ikke en stilling hos et lokalt menighedsråd, men udpeges af biskoppen - som sendte Benny til Tåstrup og senere Esbjerg:
- Han mente, at jeg ville passe godt i Esbjerg, fordi jeg er jyde – men jeg trives nu vældig godt i en storby, bemærker Benny, mens vi sidder ved sofabordet i hans stue og drikker kaffe.
I baggrunden synger kanariske fugle lystigt fra deres bure. Og en halv meter høj gipsstatue af Jomfru Maria står mellem nogle planter bag stuebordet, som er fyldt med bøger og materialer – der har lige været børn på besøg hos den energiske præst.
2. Vækst i Esbjerg

I Esbjerg afløste Blumensaat Lars Messerschmidt, der nu er generalvikar for biskoppen. Sognet rækker helt ned til Ribe og op til Ringkøbing. F.eks. holder Benny Blumensaat jævnligt gudstjenester på Skjern Bibliotek. I Tønder helt nede ved grænsen har man ingen præst for tiden, og derfor må han også tage derned en gang om måneden på skift med andre præster.
I Esbjerg er der en stor og voksende menighed på 1100:
- Der kommer godt 150 til messerne, og til de store højtider mange flere, fortæller Benny, der lidt modvilligt indrømmer, at der er tale om en pæn vækst:
- Jeg ville ønske, det var sandt, at der var vækkelse både her og i resten af Danmark, men helt så godt er det ikke endnu.
3. Mange indvandrere

- Hvor stor en del af menigheden er indvandrere?
- Det er langt over halvdelen, selv om mange nu har boet her i flere generationer. Kirken opstod i ca. 1910 her i Esbjerg for de polske roearbejdere, som kom hertil. Sammen med Skt. Josef-søstrene, som fortsat driver en skole med op til 10. klasse, udgjorde roearbejderne den første menighed, som holdt til på skolen indtil 1969. Dengang byggede man den nye kirke her på Kirkegade. Senere kom der vietnamesere, irakere, filippinere og afrikanere til, fortæller Benny Blumensaat.
4. Det karismatiske er ikke et problem

Siden hans omvendelse har Helligånden og den karismatiske dimension stået centralt i Benny Blumensaats tro og liv. Han fik dengang nådegaven til at tale i tunger og han forsøger at hjælpe også lægfolk til at opdage deres nådegaver. Jævnligt har han helbredelsesgudstjenester i kirken, hvor der bedes for syge. Han er aktivt med i de fleste fornyelses-stævner og retræter om indre helbredelse, der holdes indenfor den katolske kirke. Han er med til at invitere udenlandske talere hertil, som har nådegaver til at helbrede eller profetere – f.eks. Søster Magaritha fra Indien og Michelle og Peter Moran fra Zion Comunity i London. De sidste kommer i forbindelse med den katolske kirkes 50 års jubilæum som dansk bispeembede.
- Kan du godt få lov at udfolde dine karismatiske interesser indenfor kirken?
- Ja, det synes jeg. Man skal naturligvis overholde de krav, der er til liturgien, men det er ikke noget problem.
- Bliver der ikke lagt bånd på dig af biskoppen?
- Nej, jeg føler, der er stor frihed.
- Men din tidligere kollega fra Tåstrup, pastor Martin Bergsøe, forlod den katolske kirke på grund af uenighed om bl.a. det karismatiske...?
- Måske har det også noget at gøre med, hvordan man arbejder og er som person. Jeg føler ikke, jeg har problemer, og det karismatiske er jo noget, de sidste tre paver alle har sagt god for. De har indset, at Helligåndens værk er afgørende for kirkens evangelisa-tion og fornyelsen.
5. Medjurgorge - sandt eller falsk?

Benny Blumensaat har også arrangeret pilgrimsrejser til Medjurgorge i Jugoslavien, hvor der de sidste mange år er sket Maria-åbenbaringer.
- Nogle er betænkelige ved Medjurgorge. De mener, det er New Age. Hvad siger du?
- Jeg siger, at man skal bedømme den slags åndelige fænomener på deres frugter. Og frugten er, at mennesker omvender sig og bekender deres synder.
Der er et center for narkomaner og misbrugere, hvor 80 pct. bliver helbredt. Den eneste behandling er bøn og hårdt arbejde.
Det kan naturligvis være svært for ikke-katolikker at forstå, at Maria kan åbenbare sig. Men vi tror jo på, at hun fortsat er levende i himlen, og har en særlig rolle som mor til Jesus, Guds søn. Og når Maria åbenbarer sig, peger hun altid hen til Jesus: - Tro på min søn, Jesus! siger hun.
Pinselederen David du Plessis, den amerikanske ”Mr. Pinse”, har været i Medjurgor-ge og har sagt: ”Her virker Helligånden”.
6. Maria dyrkes ikke

- Netop katolikkernes fremhævning af Maria er jo en rød klud for mange protestanter…
- Ja, men det er måske fordi nogle tror, at vi tilbeder Jomfru Maria. Det gør vi ikke. Vi tilbeder Gud og Jesus. Men vi beder til hende.
- Men er der opfordringer til det i Bibelen?
- Der er jo Elisabeth, som priser Maria: »Velsignet er du blandt kvinder, og velsignet dit livs frugt!« (Lukas 1,42-45)
Men i den katolske kirke regner vi med to åbenbaringskilder: Bibelen og traditionen.
Og helt fra kirkemødet i Efesos i 431 har man betragtet Maria som Guds moder, fordi hun er mor til Jesus.
- Er det derfor I beder til Maria i Rosenkrans-bønnen?
- Rosenkransen er i virkeligheden en meget Jesus-centreret række bønner. De hjælper os til at meditere over forskellige stadier af Jesu liv, og dér er Maria jo betydningsfuld ved Jesu undfangelse og fødsel.
- Og I tror, at Maria blev optaget i himlen?
- Ja, det er et af dogmerne, som ikke er omtalt i Bibelen, men i traditionen.
7. Det mystiske

- Det mystiske har en større rolle i katolicismen…?
- Ja, vi tror på det mirakuløse. Vi udstiller hver morgen det hellige sakramente, hvor brødet er forvandlet til Jesu’ legeme. Og mange kommer her og beder.
Bønnen betyder meget for os. Både den stille indadvendte bøn – som kendes fra klostertraditionen - og den udadvendte lovsang – som vi især kender fra de karismatiske fællesskaber.
- Det mystiske appellerer vel til vor tid?
- Der er i hvert fald et stort behov for stilhed. Nutidsmennesket har behov for at dvæle i stilhed overfor Gud. Ikke nødvendigvis bede en hel masse ord, men bare være stille. Gud kender dig.
Både på Sostrup Kloster og i det nye Karmelitter-kloster i Hillerød er der mange unge med. De vil noget radikalt med deres liv.

Tilføjet til udfordringen.dk: 01.02.2003, 14:32
Artiklen bragt i Udfordringen uge 5/2003

------------------------------------------------------------------------------------------
Dưới đây là bài viết của memaria.org:
Bài 77: Thanh Niên Hoang Đàng Trở Nên Linh Mục

§ Kim Hà

Nguồn: Children of Medjugorje.

Nữ tu Briege đi hành hương thăm Medjugorje và kể chuyện cho Nt Emmanuel như sau:

“Mẹ của Benny là một phụ nữ ngoan đạo, luôn cầu nguyện bằng Chuỗi Mân Côi. Bà rất đau lòng vì con của bà là một thiếu niên chuyên đi phá phách và đốt nhà của người khác. Vì phạm tội nhiều nên cậu Benny bị giam trong nhà tù. Một ngày kia, có vị linh mục đến nhà tù làm quen với Benny. Benny sau này kể lại chuyện gặp gỡ vị linh mục như sau:

“Vị linh mục ấy cứ đến làm quen với con, nhưng con chẳng đoái hoài gì đến ngài. Mỗi khi gặp gỡ con, ngài có vẻ bình an. Ngài không hề tò mò hỏi con tại sao con lại lâm vào hoàn cảnh bi đát ấy. Trước khi ra về, ngài nói với con rằng:

-Benny à, cha sẽ đến thăm con vào lần sau nhé!

Con tự nhủ:

-Ôi, con không cần biết, cha có đến hay không cũng chẳng sao cả!

Một tuần lễ sau đó, vị linh mục trở lại. Ngài vào phòng giam và hỏi con rằng:

-Chào Benny, cha muốn cùng cầu nguyện với con được không?

Con bèn hỏi ngài:

-Cha muốn cầu nguyện với con à?

-Đúng, nhưng con không cần phải nói gì cả. Cha chỉ muốn nói với Chúa Giêsu về con mà thôi!

Thế rồi, ngài thò hai tay vào khung cửa sắt. Trong phòng đang có người lính gác ngồi với con vì họ sợ nếu con ở một mình thì con sẽ tìm cách tự tử. Đối với họ, con là loại người hung dữ và nguy hiểm lắm. Vị linh mục đặt hai tay trên đầu của con. Ngay lúc ấy, con cảm thấy một luồng ân sủng đầy quyền năng của Chúa đi vào đầu của con. Con sợ không dám đi ngủ vì con chỉ mong cho cảm giác ấy biến mất mà thôi. Thế rồi con cứ ngồi đó nhưng bỗng nhiên con cảm thấy buồn ngủ.

Lúc tỉnh dậy, con tự nghĩ mình phải đi xưng tội ngay. Tự nhiên trong đầu con có ý tưỡng rằng mình sẽ trở nên một linh mục. Sơ có thể tưởng tượng điều ấy không? Lúc đó, con được 26 tuổi. Con đã không xưng tội kể từ khi con được 14 tuổi, tức là kể từ khi ba con bỗng dưng qua đời.

Các lính canh gác trong nhà tù không muốn cho vị linh mục đến thăm Benny nữa, nhưng Benny bèn gọi điện thoại cho mẹ để nhờ bà mẹ nói với vị linh mục trong giáo xứ hãy cải trang để vào thăm Benny, vì chỉ với cách ấy, ngài mới có thể vào thăm tù được thôi. Sau đó, vị linh mục chính xứ đến nhà giam và giải tội cho Benny. Về sau, Benny chia sẻ cảm nghiệm vì cậu cảm thấy hạnh phúc sau khi xưng thú tội lỗi. Đó là một cảm nghiệm tuyệt vời về lòng thương xót của Chúa Giêsu, sau khi cậu đã sống hàng chục năm dưới gông cùm của tội lỗi.

Tiếp theo đó, Benny ở trong tù cho đến mãn hạn tù. Em bị đổi từ trại tù này đến trại tù khác trong thời gian bị giam cầm. Khi ở tù, Benny đã dành thì giờ để học hỏi Thánh Kinh, để tìm hiểu thêm về Chúa Giêsu. Em luôn tìm cách đến một nhà nguyện trong khuôn viên nhà tù để viếng Chúa Thánh Thể. Em thường ngồi thinh lặng trước Thánh Thể, rồi lại trở về nhà giam.

Sau khi được trả tự do, Benny được gửi tới một trại cải huấn để giúp các nữ tu làm công tác lao động. Hễ khi có giờ rảnh thì em lại đến chầu Chúa Thánh Thể. Một ngày kia, từ một Bánh Thánh, Chúa Giêsu nói với Benny rằng:

-Benny ơi, Cha muốn con trở nên một linh mục!

Benny giật mình hỏi lại Chúa Giêsu:

-Lạy Chúa, Chúa muốn con trở thành một linh mục à? Đời nào lại có một vị Giám Mục nhận con đi tu cơ chứ?

Chúa Giêsu trả lời:

-Cha đã chọn con rồi, con phải cố gắng lên chứ!

Ai cũng biết Benny vốn là một kẻ tội phạm nổi tiếng ở nước Đan Mạch, nhưng rồi Benny cũng thu hết can đảm đến gặp một vị Giám Mục. (Sau này Nữ tu Briege và linh mục Kevin có đến gặp vị Giám Mục này ở nước Đan Mạch.)

Có một điều lạ lùng là vị Giám Mục không hề hỏi đến quá khứ phạm tội của Benny. Ngài chỉ nói:

-Benny à, con cần phải học thêm nữa. Trước hết, con cần học hết trình độ trung học, rồi đại học. Sau đó, con hãy trở lại với cha!

Benny vâng lời và cố gắng học hành, rồi cậu trở lại gặp vị Giám Mục. Ngài liền gửi Benny đi học ở một tu viện tại Anh Quốc. Cũng tại Anh Quốc mà Sr. Briege và cha Kevin gặp Benny lần đầu tiên ở tu viện này. Về sau, Benny được thụ phong linh mục.”

Sr. Briege vui vẻ kể tiếp:

“Khi chúng tôi đến Đan Mạch thì gặp mẹ của Benny ở đấy. Thật là buồn cười: Từ một kẻ làm cho gia đình nhục nhã, nay lại trở nên một vị linh mục nổi tiếng. Báo chí thi nhau đăng tải đủ mọi tin tức về vị linh mục này. Tôi gửi tặng cha Benny một Mặt Nhật nhỏ để ngài đặt nơi nhà nguyện. Ngài luôn tổ chức chầu Thánh Thể tại giáo xứ của ngài. Lúc chúng tôi đến thăm giáo xứ của cha Benny, tôi nhận thấy hàng đêm, nơi ấy đều có tồ chức chương trình cầu nguyện y như ở làng Medjugorje. Điều này chắc là làm cho Đức Mẹ Maria vui lòng lắm. Ngay những người Tin Lành cũng đến thờ phượng Chúa Giêsu Thánh Thể nơi ngôi nhà thờ của cha Benny. “

Kim Hà, 22/6/07

 

 

 

 

 
  :: Cập nhật ngày: 24/07-2005          
             

Copyright © Me Me Du DK. All rights reserved.
Denmark

Liên Lạc E-mail: MeMeDuDK@yahoo.dk